Цюрих – Наполи: прогноза „2“

Цюрих приема Наполи на стадион Лецигрунд в едноименния град, Швейцария. Двубоят между двата тима е на 14 февруари в четвъртък от 22:00. Това е първата от две срещи от 1/16 финалите на Лига Европа и ще бъде предавана директно по Ринг БГ.

Сблъсъкът може да гледате на живо онлайн: ТУК
Цюрих премина груповата фаза с лекота на 2-ра позиция след Байер Леверкузен, въпреки че не успя да спечели последните си три двубоя. Основния проблем на тима в Европа, както и в първенството, където нямат шансове за титлата е много слабото представяне в нападение. В момента тима се намира в слаба форма и има едва две победи в последните си девет двубоя във всички турнири.

Наполи е един от основните претенденти за спечелването на Лига Европа. Италианците отпаднаха от Шампионска Лига след оспорвана борба с ПСЖ и Ливърпул и сега би трябвало да имат много по-проста задача пред себе си. Отбора е на 2-ро място в Серия А и не могат да бъдат изместени от него, а и няма как да се борят с Юве за титлата, така че ще се съсредоточат в европейските турнири. Освен това италианското първенство е много по-силно и оспорвано от швейцарското, а това означава, че тима се намира в по-добра форма.

Определено гостите са фаворит и всичко друго освен тотално превъзходство в тяхна полза би било изненада. Очакваме Наполи да победи Цюрих, както в този сблъсък, така и в реванша и да продължи без проблеми напред в турнира.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *