Рома – Порто: прогноза „1“

Рома приема Порто на стадион Олимпико във вторник от 22:00. Това е първата от две срещи в 1/8-финалите на Шампионска Лига.и ще бъде предавана директно по Макс Спорт 2.
Сблъсъкът може да гледате на живо онлайн: тук

Рома има една единствена загуба в последните си осем двубоя във всички турнири, като тя бе за купата на Италия. Римските вълци са на 6-та позиция в Серия А с актив от 38 точки и третото най-резултатно нападение в лигата и съвсем заслужено стигнаха до тази фаза в европейските турнири. Пред собствена публика отбора играе много по-убедително и въпреки контузията на Патрик Шик едва ли Еузебио Ди Франческо ще има проблеми в нападение, като по-скоро ще трябва да подобрят представянето си в защита ако искат да продължат напред в ШЛ.

Порто от друга страна има по-впечатляващи показатели. Драконите нямат поражение в редовното време на официален мач от октомври месец. Отбора е лидер в първенството, но съвсем не са спечелили титлата, защото имат само точка преднина пред Спортинг, които ги отстраниха за купата след изпълнение на дузпи. Двете равенства в последните два кръга срещу слаби опоненти показват, че в тима има проблеми, а сега им предстои по-сериозно предизвикателство.

По-силното първенство, в което играят домакините заедно с факта, че натрупаха доста повече самочувствие през последните години в турнира са достатъчен фактор за да вземат успеха поне пред собствена публика. Очакваме Рома да победи Порто в първата от две срещи в 1/8-финалите на Шампионска Лига.

1) Бетфеър:   2,07

1xbet

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *