Рома – Лион: прогноза „1“

Рома приема Лион на Стадио Олимпико в четвъртък от 22:05. Това е втория двубой между двата тима от осминафиналната фаза на Лига Европа и ще бъде предаван директно по БНТ.
Сблъсъкът може да гледате на живо онлайн: тук

Първият сблъсък на Стад дьо Люмиер завърши с голова фиеста и победа за французите с 4:2.

Рома се завърна на победния път след три поредни загуби във всички турнири като гост на Палермо с 3:0. Отбора има седем победи и четири загуби в последните си единадесет сблъсъка. Пред собствена публика претърпяха две минимални поражения съответно от Виляреал (двубой без особено значение) и от Наполи, но преди това бяха в серия от единадесет победи. Те ще разчитат на най-добрите си футболисти и са способни да победят абсолютно всеки на Стадио Олимпико.

Лион от друга страна също са в добра серия от седем мача без загуба. След срещата с Рома, те победиха Тулуза с 4:0, като новото попълние Мемфис Депай вкара невероятен гол. Колкото и да е добро представянето им на Стад дьо Люмиер, като гости имат само една победа в последните шест сблъсъка, а четири от тях са загуби.

Рома никога не са губили срещу отбор от Франция на собствен терен. Очакваме тази тенденция да се запази и италианците да запишат нова победа, както и над 2.5 гола в срещата.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *