Арсенал – Суонзи


Начало: 16.1.2013 от 21:30 / Англия, ФА Къп
Възпитаниците на Арсен Венгер ще търсят своята първа победа през новата 2013-та година, като те ще трябва да сторят това срещу намиращия се в отлична форма тим гостите, който няма загуба в последните си седем мача.
Последната победа за „артилеристите” падна в края на декември, когато те разгромиха отбора на Нюкасъл със 7:3 и сега ще вложат всичките си сили да зарадват публиката на „Емирейтс” с нов успех. Повечето футболни прогнози на острова също са на страната на Арсенал.
Крилото на домакините Тео Уолкът е техния водещ голмайстор със своите 14 гола във всички турнири. Той има осем гола във Висшата лига, пет за Кепитъл Уан Къп и един в Шампионска лига.
Арсенал са печелили ФА Къп цели 10 пъти в своята клубна история, като по този показател те изостават с един трофей от рекордьорите Манчестър Юнайтед.
За последно грандът от северен Лондон е печелил купата през 2005 година, като това е и последния голям трофей за „артилеристите” от седем години насам.
От предишните три преки сблъсъка между тези два тима за ФА Къп, Арсенал имат две победи и една загуба, докато последната среща между тях се игра на „Емирейтс” и завърши наравно 2:2.
Най-високото стъпало, до което са стигали Суонзи в надпреварата за ФА Къп са полуфиналите, като за последно те сториха това през далечната 1964 година. Много онлайн залагания в bet365 за този мачсочат домакините за фаворит.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *