Уест Бромич – Манчестър Сити

Възпитаниците на Роберто Манчини ще гледат да запазят преднината си на върха на таблицата с победа над намиращия се в добра форма Уест Бромич.

Домакините играят по-силно навън през този сезон, след като четири от шестте им победи са от гостувания. Те имат и по-добра статистика за последните десет преки сблъсъка със Сити, след като са спечелили пет и загубили само три от тях.

Въпреки това, при последното гостуване на „гражданите” на „Хоутърнс”, те си успяха да победят възпитаниците на Рой Ходжсън с 2:0, като и двата гола за гостите отбеляза техният звезден нападател Марио Балотели.

Домакините са в отлична форма и ще гледат да приключат годината с три последователни победи, след като в предишните два кръга се справиха с отборите на Нюкасъл и Блекбърн.

След загубата от Челси с 2:1, гостите от Манчестър също записаха две последователни победи срещу Арсенал и Стоук Сити.

Защитниците на Уест Бромич трябва да внимават, след като отборът на Сити е най-резултатният във Висшата лига и от началото на сезона не са пропускали да се рапишат в противниковата врата.

Старши-треньорът Ходжсън няма да може да разчита на Стивън Рейд, като на негово място по-всяка вероятност ще застане Били Джоунс.

Добрите футболни новини за Роберто Манчини са, че той отново ще може да направи пълна ротация на отбора и срещу Уест Бромич, като най-голяма грижа на италианският стратег са Александър Коларов, Един Джеко и Мика Ричардс.

Повечето прогнози за Премиършип сочат гостите от Мачестър Сити като сигурен фаворит за предстоящия сблъсък, макар че възпитаниците на Ходжсън показват отлична форма напоследък.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *