Аугсбург – Лайпциг: прогноза „2“

Аугсбург приема РБ Лайпциг на ВВК Арена в петък от 21:30. Това е мач от двадесет и третия кръг на Германската Първа Бундеслига и ще бъде предаван директно по Евроспорт 2.
Сблъсъкът може да гледате на живо онлайн: тук

Аугсбург заема 13то място с актив от 27 точки след двадесет и две изиграни срещи. Отбора се отдалечи от зоната на изпадащите с победата си над Дармщад 98 с 2:1 в последния кръг. Тя идва след две поредни поражения в Бундеслигата, в които тима е допуснал пет и отбелязал едва един гол. Аугсбург се представя слабо срещу отборите в топ 6, като няма спечелен двубой.

Лайпциг е на 2ра позиция с 48 точки. Отбора имаше лек спад във формата си, но след победи над Борусия Мьонхенгладбах и Кьолн увереността им се е върнала и ще търсят нови три точки на ВВК Арена. Тима се справя добре като гост с шест победи, две раваенства и три загуби през сезона. Две от пораженията са срещу Байерн Мюнхен и Дортмунд, първия  и третия в класирането.

Лайпциг е по-добрия отбор и се намира в по-добра форма, освен това са основния конкурент на Байерн за титлата в Бундеслигата. Очакваме и двата тима да се разпишат и победа за гостите в срещата.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *