Ливърпул – Севиля: прогноза „g/g“

В сряда от 21:45 е дългоочаквания финал на Лига Европа между отборите на Ливърпул и Севиля. Мачът можете да гледате пряко по БНТ 1 и на високо качество по БНТ HD. Естествено имате и опцията да го следите на живо по интернет: ТУК.
И за двата отбора, това безспорно е мача на сезона (с уговорката, че Севиля ще играят и финал за Купата на краля в Испания, но там съперникът ще бъде от съвсем друго ниво – Барселона). Очакваме те да се хвърлят в здрава битка, а наградата е повече от атрактивна – участие в Шампионска Лига следващия сезон (за първи път е в сила това правило).
Ливърпул имаха един слаб за претенции и амбициите на клуба сезон в който достигнаха едва 8-мо място със 60 точки. Отборът не успя да спечели и някоя от купите в Англия, така че финала на Лига Европа е единствения шанс да се „спаси“ сезона. Трудно може да се прецени формата на „мърсисайдци“, която е доста непостоянна и към много силните мачове срещу Дортмунд и Виляреал можем да добавим слаби мачове в края на Висшата лига и много посредственото гостуване на „Жълтата подводница“. 
Факт е, че присъствието на силната фигура на Юрген Клоп на страничната линия започва да се усеща и отборът буквално „избухва“ във важните мачове. 
Севиля също не направи добър сезон в Испания и завърши на седмо място с 52 точки. Формата на отборът в Ла Лига е катастрофална като в последните си десет мача има цели 7 загуби. Но пък севилци компенсират в турнирите за Купа на краля и Лига Европа. Предстоят им два финала: в сряда и неделя. Естествено, този в сряда е с далеч по-голямо значение, не само защото Ливърпул е много по-преодолим от Барселона, но и евентуално участие в Шампионска лига е много по ценно от финансова гледна точка.
Очакваме и двата отбора да се „захапят“ от началото на мача и да търсят победата в редовното време.
Нашата прогноза е „g/g“ (и двата отбора да вкарат).

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *