Ливърпул – Виляреал: прогноза „1“

В четвъртък от 22:05 е мача реванш от полуфиналите на Лига Европа между Ливърпул и Виляреал. На живо ще бъде предаван по БНТ 1, а можете да го следите и онлайн: тук.
В първият сблъсък испанците успяха да вземат преднина от 1:0 и сега място за проучване и изчакване няма да има. На „мърсисайдци“ им трябват минимум два гола, за да продължат още в редовното време.
Ливърпул правят доста непостоянно представяне под ръководството на новия треньор Юрген Клоп. По всичко личи, че отборът не успява да се напасне към стила на игра, който немеца изповядва и който беше наложил в Борусия. Редуват много силни мачове като победата с 4:1 като госта на Манчестър Сити и сериозни спадове като загубата с 0:3 като домакин на Уест Хям. Но, едно не може да се отрече на отбора и това е, че има дух и на Анфийлд е способен на чудеса. Типичен пример за това е мача срещу Борусия Дортмунд, къдете на няколко пъти успяха да се върнат от много тежки ситуации и в крайна сметка да вземат победата с 4:3.
Виляреал е четвърти в Испания, което говори ясно за силата на този отбор. В момента не са в най-добрата си форма от началото на сезона, но през уикенда успяха да победят Валенсия като гост с 2:0. В първия мач срещу Ливърпул стояха по-добре на терена и с този гол преднина би трябвало и самочувствието им да е повишено.
Доказано в такива мачове, нещата се решават много повече от духа и мотивацията на един отбор, отколкото от класата и тактическата му грамотност. В това отношение даваме сериозна преднина на Ливърпул особено от факта, че на техния Анфийлд, те са способни на чудеса от храброст.
Нашата прогноза е „1“.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *