Манчестър Сити – Реал Мадрид: прогноза „g/g“

Във вторник от 21:45 е първата среща от полуфиналите на Шампионската лига между отборите на Манчестър Сити и Реал Мадрид. Мачът можете да гледате по bTV Action или на живо по интернет: ТУК.
Двата отбора се намират в доста различно положение – докато за „гражданите“ първенството  във Висшата лига реално е приключило – те нито могат да станат шампиони, нито пък шанса да излязат от четворката е сериозен, то за „белия балет“ следващите три кръга от Примиера Дивизион ще са инфарктни, тъй като отбора е само на точка от водачите Барселона и Атлетико. Естество да „отпишеш“ Шампионска лига е несериозно, но трябва да се има на предвид и факта, че Реал ще са в много по-сложана ситуация следващите няколко седмици.
„Гражданите“ са много добър домакин и това е доказвано многократно. Тяхната форма е доста непостоянна – като редуват силни и слаби мачове. Едно обаче е очевидно – мачовете в които не са успели да вкарат гол на Етихат се броят на пръсти. Средният брой голове като домакин е 2,5. За тях добър резултат от първия мач е задължителен, ако искат да оставят живи надеждите си за финал тази година.
Реал Мадрид навлиза в изключителна форма и е в много добра серия от победи. От последните гостувания на отбора трябва да се отбележат: победата на Барселона и пълния обрат от 2:0 до 2:3 над Райо Валекано. Явно тима се чувства добре под управлението на новия мениджър: Зидан. В миналия кръг те си изпатиха от подценяването на скромния немски отбор на Волфсбург и сега надали биха повторили тази грешка. „Белият балет“ вкарва средно по 2,05 гола като гост.
Намираме мача за непредсказуем, като вероятността и двата отбора да успеят да се разпишат поне по веднъж е доста голяма.
Нашата прогноза е „g/g“.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *