10 януари, 2016

Прогноза: "Ювентус шампион в Серия А"

Ако разглеждаме всеки залог като инвестиция състояща се от три компонента: ниво на сигурност, възвръщаемост и срок, то залог на този етап за Ювентус да стане шампион в Серия А предлага много добро съотношение между сигурност на залога и възвръщаемост и много сериозен времеви диапазон. 

Всеки, който следи италианското първенство по футбол през последните години е забелязал, че разликата в класите между Ювентус и останалите отбори е доста сериозна. Това не се дължи на факта, че Ювентус е непобедим колос - както е Байерн Мюнхен в Германия, а по-скоро, че останалите отбори в Серия А по редица причини не могат да сглобят достатъчно конкурентни отбори.

Да вземем например временни водач - отбора на Интер: след ерата Мауриньо - отборът спечелил требъл през 2009/2010 е в сериозна криза. Който е гледал техни мачове през този сезон може да си направи извода, че играта, която показват е далече от това да се нарече "шампионска". Отборът загуби мачовете си срещу силните отбори: Лацио, Наполи и Фиорентина, срещу Рома спечели основно с доза късмет, а срещу Ювентус направи 0:0. Много от спечелените мачове са с резултат 1:0, което не убеждава за класата на отбора.

Другите така наречени: "претенденти" Наполи и Фиорентина не са отбори с шампионски манталитет и трудно може да се предположи, че във важните мачове ще успеят да вземат максимума. Макар и да играят добър футбол в голям част от мачовете си - това да станеш шампион изисква психика и нерви в някои ключови мачове, а те определено трудно биха преодолели средняшкия си манталитет.

Същото, до голяма степен, важи и за Рома, които даже не бих включил като претендент за титлата този сезон.

 Таблица с класирането в Италианската Серия А

Ювентус навлизат в познатата си форма от миналия сезон и са в серия от 8 поредни победи. 

Сега е добър момент да се направи залог: "Ювентус шампион в Серия А" и да се хване добър коефициент:
0 коментара:

Публикуване на коментар