Рома – Лацио

Очаква се поредното зрелищно столично дерби на стадион „Олимпико”, което ще определи кой от двата отбора ще играе в Лига Европа през следващия сезон.
Последните десет мача на Лацио за Купата на Италия са завършвали с повече от 2,5 отбелязани гола и се очаква и този път двата гранда да предложат мач изпълнен с много емоции и голови положения.
Бианкоселесте” обаче не се намират във върхова спортна форма и са спечелили само два от последните си шест мача.
Възпитаниците на Владимир Петкович имат четири точки от двете преки срещи с тима на „вълците” през този сезон, след като през ноември ги победиха с 3:2, а през април завършиха наравно 1:1.
В последните шест мача на домакините от Купата на Италия също е имало отбелязани повече от 2,5 гола, така че се очаква поредното зрелищно дерби с футболен коментар на живоот „Олимпико”.
Това е първият път, когато Рома и Лацио се срещат на финал за купата. В случай, че домакините успеят да спечелят този мач, те ще станат първия отбор в Италия с 10 титли от този престижен турнир.
Двата отбора завършиха само с точка разлика настоящия сезон на Серия А и се очаква успорван сблъсък в неделя вечер.
В тима на домакините няма контузени основни играчи, докато гостите ще бъдат без Кристиан Бонучи и Мауро Зарате. Трудно е да се даде ясна прогноза за мачове от такъв ранг.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *