Ходурас – Мароко

Двата национални отбора ще се срещнат за първи път на шотландския национален стадион в приятелски мач, преди тежкия им сблъсък с Испания, в груповата фаза на Олимпийските игри.
Символичният домакин от Хондурас ще участва за трети път на Олимпиада, след като успяха да се класират за игрите в Сидни през 2000-та година и след това за тези в Бейжинг, осем години по-късно.
Еди Ернандес е един от ключовите играчи на хондурасците, след като изигра важна роля в класирането им за Лондон 2012. Той успя да отбележи три гола в шест мача, с националния тим. Много спортни залагания в bet365 засрещата смятат, че той ще се разпише и срещу състава на Мароко.
Един от най-опитните в състава на Ходурас е Майнор Фигуероа, който има 85 мача с представителния отбор на страната.
За Мароко това ще бъде седма Олимпиада, като до този момент най-доброто представяне на тима е достигането до фазата на елиминациите в Мюнхен през далечната 1972 година.
Съставът на Пим Вербеек е един трите на престижния международен турнир, който не се е възползвал от пълната квота от трима играчи над 23 години. Останалите два са Япония и Габон.
Единствения отбор, който има по-малко местни играчи в състава си от Мароко, това е Сенегал (само един). За мароканците в местното първенство играят само Мохамед Абархоун и Абделатиф Ноусир. Повечето футболни прогнози даватпредимство на мароканците в този мач.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *