Чехия – Португалия

Португалците ги чака трудно изпитание по пътя към полуфиналите, където при евентуален успех възпитаниците на Паоло Бенто ще срещнат Франция или Испания.
Символичните домакини успяха да елиминират португалците в същата фаза на турнира преди цели 16 години с минимална победа от 1:0, като и този път многофутбол прогнози твърдят, че те отново ще повторят успеха си.
Чехия успя да излезе от груповата фаза на Евро 2012 с отрицателна голова разлика, те сториха това и по време на Евро 96, когато се наредиха сред последните четири.
Шестима от състава на Михал Билек са заплашени от наказание за следващия мач, ако получат жълт картон. Това са: Томаш Росицки, Томаш Пекхарт, Давид Лимберски, Ярослав Плашил, Петър Жирачек и Даниел Колар.
Победите на Португалия над Холандия и Дания дойдоха след четири загуби на възпитаниците на Бенто през 2012 година, в които те успяха да отбележат само един гол.
Португалците никога не са отпадали от груповата фаза на Европейско първенство, а двата гола на Кристиано Роналдо срещу Холадия го изведоха пред Луиш Фиго в голмайсторската листа на „Селесао”.
Заплашени от наказание в следващия мач, ако получат жълт картон са петима от играчите на Португалия. Това са: Роналдо, Фабио Коентрао, Раул Мейрелеш, Хелдер Постига и Жоало Перейра.  
Повечето онлайн залагания в bet365 за този мачса на страната на Португалия, които имат реален шанс да достигнат и финалите на Евро 2012.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *