16 юни, 2012

Гърция – Русия


Носителите на титлата от Евро 2004 могат да напуснат турнира при евентуална загуба от силния отбор на Русия, след като успяха да спечелят едва една точка от първите си два мача в група А.
Ако гърците загубят от възпитаниците на Дик Адвокат те със сигурност ще си тръгнат за трети пореден път от голям международен турнир още в груповата фаза.
Южните ни съседи са успели да спечелят само един мач от финалите на турнирите, в които са участвали, след победата на финала в Евро 2004 над Португалия. Те се наложиха над Нигерия с 2:1 на Световната купа по футбол през 2010 година.
Русия се представи по-добре от Гърция в груповата фаза на предишните две Европейски първенства по футбол и освен това успяха да се наложат над тях на два пъти в квалификациите за Евро 96. Този път руснаците отново са фаворит за спечелването на срещата, според повечето залагания за Евро 2012 вbet365.
Ако грабнат трите точки от този мач, възпитаниците на Адвокат ще се класират за фазата на елиминациите в турнира за втори пореден път. През 2000 година те дори стигнаха до полуфиналите, но така и не можаха да намерят място на финала.
Статистиката определено е на страната на руснаците, които са успели да грабнат победатa в девет от последните единадесет преки сблъсъка със състава на Гърция.
Алан Дзагоев от състава на Русия е най-малкият голмайстор на Евро 2012 до този момент. Очаква се двата отбора да предложат зрелищен футбол на живо отстадиона във Варшава.

0 коментара:

Публикуване на коментар