Франция – Англия

Французите ще гледат да повторят победата от Европейското първенство през 2004 в Португалия, когато в откриващия мач от групите надиграха „трите лъва”.
„Сините” се намират в отлична форма, след като са спечелили четири от последните си пет мача, а веднъж са завършили наравно. Възпитаниците на Рой Ходжсън също имат четири победи от последните пет срещи, но веднъж са опитали и вкуса на поражението.
Франция е била два пъти европейски шампион през далечната 1984 година, както и в Белгия и Холандия на Евро 2000. Те се представиха добре и в изминалите квалификации Евро 2012.
Последните два преки сблъсъка между тези два отбора са в приятелски мачове през 2008 и 2010, като и двата завършват с победа на Франция съответно с 1:0 и 2:1.
„Трите лъва” са преминавали груповата фаза на Европейското първенство по футбол само на три пъти в неговата история – полуфиналите през 1964 и 1996, и четвъртфинал през 2004 година.
Статистиката обаче е на страната на англичаните за този мач, след като те имат 16 победи и само осем загуби в 28-те преки сблъсъка със „сините” до момента.
Лошата новина за националният селекционер на Франция Лоран Блан е, че той няма да може да разчита на халфа Ян М’Вила за важният сблъсък в понеделник вечер, след като той още се възстановява от контузия.
За Англия под въпрос е Джон Тери, който се възстановява от контузия в областта на ахилеса, а Уейн Рууни е наказан за първите мачове от груповата фаза.
Повечето футболни прогнозиза този мач са на страната на „сините”.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *