10 юни, 2012

Украйна – Швеция


Домакините от Украйна ще търсят своята първа победа в официален мач на международен турнир от квалификациите за Световното първенство през 2010 година.
Голяма част от украинският отбор имаше проблеми с хранително отравяне, но вече всички изглеждат напълно готови за важния сблъсък със шведите, които имат четири поредни победи преди този мач.
За отборът на домакините това ще са първите финали на Европейско първенство, като това ги прави и единствените дебютанти през тази година. Те успяват да се класират само още веднъж за голям финал и това става на Световнакупа футбол през 2006.
Макар възпитаниците на Олег Блокин да имат подкрепата на родната си публика, те са загубили четири от последните си осем мача у дома.
Шведите успяха да спечелят последните си четири приятелски мача, а освен това показаха отлична игра в изминалите квалификации Евро 2012, след като спечелиха осем от десетте си срещи.
Звездният нападател на италианския гранд Милан Златан Ибрахимович се намира в отлична форма и успя да се разпише във всеки от последните три мача на шведите.
Възпитаниците на Ерик Хамрен бяха изключително резултатни по пътя си към финалите, след като успяха да се разпишат във всеки един от квалификационните мачове, а дори в осем от тях имат отбелязани повече от един гол.
За последните три преки сблъсъка, двете страни имат по една победа, а веднъж са завършили наравно.

0 коментара:

Публикуване на коментар