Швейцария – Германия

Очаква се националният селекционер на Германия да изпробва повечето млади таланти в отбора по време на приятелската среща със Швейцария.
Петтима от националите на домакините познават доста добре германския футбол, след като самите те играят в Бундеслигата. Това са: Франсоа Афолтер, Транкуило Барнета, Рикардо Родригез, Диего Бенаглио и Ерен Дердийок.
Националният селекционер на домакините Отмар Хицфелт също познава добре стилът на немския футбол, след като е печелил седем пъти титлата в Бундеслигата като мениджър на отборите Байерн Мюнхен и Бодрусия Дормунд.
Германската защита трябва да внимава за изявите на нападателя Хернан Шакири, който има четири гола за последните си шест мача с екипа на Швейцария.
Месут Йозил от Бундес тима има рекорден брой асистенции – 7, само от последните квалификации Евро 2012, като точно  толкова има и шведския национал Ким Калщрьом.
Последните два приятелски мача между двата отбора през 2007 и 2008-ма година са завършили с изразителни победи за германците съответно с 4:0 и 3:1. Бундес тима е един от фаворитите и за предстоящото Световно първенствофутбол през 2014 година.
За последните си пет изиграни мача швейцарците имат две победи и един равен, докато Германия е записала три победи и един равен.
За домакините в атака се очаква да влязат Хердан Шакири и Гранит Хака, които от следващия сезон ще играят за два от най-големите грандове в Германия – Байерн Мюнхен и Борусия Мьонхенгладбах.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *