Манчестър Сити – Ливърпул

Възпитаниците на Кени Далгиш ще гледат по-всякакъв начин да си отмъстят за тежката загуба с 3:0 при гостуването на „гражданите” през изминалата седмица.
Отборът на Роберто Манчини може да стане финалист за четвърти път в надпреварата за „Карлинг Къп”, ако успее да отстрани „мърсисайдци”.
Ливърпул от своя страна могат да се похвалят с доста рекорди, в този турнир, след като те са го печелили най-много пъти от всички отбори – 7, а освен това имат и най-много изиграни финали – цели 10.
Сегашният мениджър на „червените” Кени Далгиш, заедно със своя бивш съотборник Йън Ръш държат рекорда за най-много участия във финали на „Карлинг Къп” – 5.
Ливърпул до сега са успявали да преминат полуфиналната фаза на този турнир цели седем пъти.
За последните си пет преки сблъсъка с лидерите във Висшата лига, възпитаниците на Кени Далгиш имат две загуби и една победа, като последният мач, играл се на „Етихад Стейдиъм” завърши с убедителна победа на „гражданите” от 3:0.
Лошите футболни новини за босът на Сити Роберто Манчини придължават, след като той ще трябва да се раздели с едно от главните действаши лица в своята отбрана, Винсент Компани, за четири мача.
Той бе наказан с червен картон заради грубо влизане по-време на загубата с 3:2 от градския съперник Юнайтед за Купата на Англия.
Яя и Коло Туре няма да са наразположение на италианеца заради задълженията им към националният отбор в Купата на Африканските Нации.
Кени Далгиш също няма да може да разчита на Луиш Суарез, който ще изтърпи своя трети от общо осем мача без право на игра.
Повечето футболни прогнози дават отново предимство за „гражданите” в предстоящия сблъсък на „Етихад Стейдиъм” тази вечер.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *