Юнайтед приема Блякбърн на 70 годишнината на сър Алекс

Манчестър Юнайтед ще приеме Блякбърн тази събота в стремежа си да изскачи на върха във Висшата Лига.

Юнайтед е само на две точки зад лидера Ман Сити и при евентуално победа ще излезе начело на таблицата, макар и може би само за 24 часа. На първият ден от новата година Манчестър Сити гостува на Съндърланд и победа отново ще върне лидерската позиция на „гражданите.

Евентуална победа ще бъде и чудесен подарък за мениджъра на „червените дяволи“ сър Алекс Фергюсън, който ще чества 70-годишен юбилей в деня на мача.

Уейн Рууни се очаква да се завърне в титулярната единадесеторка, след като беше оставен да почива миналия кръг срещу Уигън. До него в нападение сър Алекс най-вероятно ще заложи на голмайстор си от миналия сезон Димитър Бербатов. Митко се намира в страхотна форма в момента, а миналия кръг отбеляза хеттрик на Уигън и така вече има четири гола от началото на сезона в Англия.

Джони Евънс получи травма по време на мача срещу Уигън и ще бъде извън игра за няколко мача. Аут за двубоя са още Андерсон, Майкъл Оуен, Том Клевърли, Дарън Флетчър, Ашли Йънг и Неманя Видич.

За сметка на това сър Алекс Фергюсън сигурно ще може отново да разчита на Крис Смолинг, Рио Фердинанд и Фил Джоунс.

Блякбърн от своя страна има само една победа от последните си 13 мача във Висшата Лига, като към момента заема последното място в таблицата. За последно тима е побеждавал Юнайтед през 2006 година, а повечето прогнози за Висшата Лига не предвещават подобно развитие на нещата тази събота. Мартин Олсон, Джуниор Хойлет и Дейвид Дън все още са под съмнение за двубоя на митичния Олд Трафорд. Най-големите проблеми за тима са основно в защита, където четирима основни бранители ще бъдат аут, както и титулярния вратар Пол Робинсън.

Най-силното оръжие на мениджъра Стив Кийн в това гостуване ще бъде нападателя Айегбени Йакубо, който има 10 гола от началото на сезона.

Последния между двата тима на „Олд Трафорд” завърши с разгромен успех за Юнайтед с 7:1. Точно тази вечер беше незабравима за Бербатов, който успя да се разпише на цели пет пъти във вратата на Блякбърн, което е и друга причина сър Алекс да му даде отново шанс за изява.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *